Barion Pixel

Europai Online Vitarendezési Platform

Tájékoztatunk minden kedves új és meglévő ügyfelünket, hogy 2016.február 15. óta elérhető az európai online vitarendezési platform. 
Ha vitás esetben, már nem boldogul velünk, nem boldogul a magyar jogrendszerrel és nem lát más megoldást, akkor irány az online platform.

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. 
Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Lehetősége van regisztráció nélkül telefonon vagy e-mailben is panaszt tenni:

Nemzeti kapcsolattartó pont – Magyarország

H-1016 Budapest, Krisztina körút 99.
Tel : 06-1-1488-2033
e-mail: onlinevita@bkik.hu

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül, 
ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.

Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.